Top

Octagon 40 eco automaat

Nieuw
  • Octagon 40  eco automaat
390,00
per stuk

 
Hoe werkt de Brinsea Ocagon 40 broedmachine?

De Octagon is op dit moment de meest geavanceerde machine onder de kleine broedmachines. Het unieke "omnitherm" systeem verwarmt de dubbelwandige doorzichtige kap door een energiezuinige weerstand. De luchtcirculatie wordt geregeld door een "longlife ventilator" en een ventilatieschuif. De temperatuur wordt geregeld door een nauwkeurige proportionele thermostaat. Een ingebouwde digitale thermometer geeft zeer nauwkeurig de temperatuur aan.
Op de bodem van de broedmachine zijn 2 sleuven voor toevoeging van water voor de regeling van de luchtvochtigheid. Een vochtmeter hoort niet standaard bij de uitrusting maar is als u de gebruiksaanwijzing gebruikt niet absoluut nodig. 
Door de broedmachine op de automatische keer stand te zetten worden de eieren automatisch ieder uur gekeerd. U hoeft verder niets te doen!

Hoe werkt het Omnitherm broedmachine verwarming systeem?

Brinsea heeft "Omnitherm" ontwikkeld als totaal nieuw systeem van verwarming van broedmachines.
"Omnitherm" verwarming bestaat uit speciaal (zwart) bedrukt dun doorzichtig folie. De speciale zwarte conductie bedrukking zorgt voor de warmte. De meerdere dunne zwarte lijnen zorgen ervoor dat het zicht in de broedmachine zoweinig mogelijk wordt beperkt. Deze speciale verwarming heeft de volgende voordelen:
* "Omnitherm" verwarming zorgt ervoor dat er geen stralingswarmteverliezen ontstaan via de doorzichtge kap omdat de kap warm is.
* "Omnitherm" verwarming is slechts 1 of 2 graden warmer dan de temperatuur in de broedmachine. Hierdoor ontstaat een constantere temperatuur in de broedmachine.
* "Omnitherm" verwarming is perfect om goed te kunnen controleren doordat deze langzaam reageert en daardoor blijft de temperatuur binnen ±0.1° C in combinatie met de nauwkeurige thermostaat.
* "Omnitherm" verwarming heeft een zeer lange levensduur!
* "Omnitherm" is de modernste en beste verwarming voor broedmachines op dit moment!

Broedcapaciteit per  eisoort:

  • eend 40
  • kip 48
  • dwerghoen/fazant 80
  • kwartel/parkiet 120

Met de bijgeleverde tussenschotjes uit metaaldraad kunt u de broedmachine geschikt maken voor iedere eigrootte